"Életünk olyan, amilyenné gondolataink teszik."

Gasztro



Lencse saláta lila káposztával és pirított céklával

frissítve: 2015. január 19. 08:51

| még nem szólt hozzá senki.

| szerző: Sunny

| forrás: juicy.mashkulture.net



Gasztro - Lencse saláta lila káposztával és pirított céklával

Hozzávalók:

1/2 csésze főtt lencse,
3 kisebb darab sült cékla,
2 csésze saláta levél,
2 csésze apróra vágott lila káposzta

Az öntethez:

2 evőkanál mogyoróhagyma ledarálva,
2 evőkanál almaecet,
1 evőkanál friss citromlé,
1 teáskanál dijoni mustár,
1/2 evőkanál juharszirup,
1/4 csésze extraszűz olívaolaj,
ízlés szerint tengeri só és bors


Elkészítés:


Ha még nem főztük meg a lencsét, akkor egy kisebb serpenyőben egy kis vízzel 25-30 percig pároljuk puhára. A céklát csomagoljuk be fóliába és mérettől függően 45-60 percig süssük, addig míg, villával könnyen törhető nem lesz. Ha készen van, akkor hagyjuk kihűlni, húzzuk le a bőrét és vágjuk fel falatnyi darabokra.

Közben készítsük el az öntetet. A ledarált mogyoróhagymát, almaecetet, citromlevet, mustárt és juharszirupot öntsük egy tálba és keverjük össze. Egy habverő segítségével lassan keverjük hozzá az olívaolajat, a sót és a borsot. Ha elkészült, öntsük rá a salátára és tálaljuk.

Jó étvágyat!


Tovább a teljes cikkre: juicy.mashkulture.net

Mit szólsz hozzá?

Ezeket olvastad már?

Akik szintén jól élnek: juicy.mashkulture.net | designpumpa.blog.hu | heartbreakresort.blog.hu | kedvencotthon.blogspot.com | stilblog.hu | picocool.com | thecoolhunter.net | manzardcafe.blog.hu | receptek.ma

Társoldalaink: www.zengomotorsport.hu | michelisz.com | mxonline.hu | eljunkjol.hu | kps.hu | cseppmentes.hu | medikommunikacio.hu | bergmanmedia.com | shop.bergman.hu | zebe.hu | ducatiruhazat.hu | malaguti.hu | hosegriado.hu | coolker.hu | www.astellasazorvosokert.hu